ssha-vyrishyly-zniaty-zaboronu-na-prodazh-nastupalnoi-zbroi-saudivskii-aravii-reuters

США вирішили зняти заборону на продаж наступальної зброї Саудівській Аравії - Reuters

 • 20430 переглядiв

Адміністрація Байдена вирішила зняти трирічну заборону на продаж наступальної зброї Саудівській Аравії. Це стосується певних поставок авіаційних боєприпасів класу 'повітря-земля', про що повідомлено Конгрес.

Адміністрація президента США Джо Байдена вирішила скасувати заборону на продаж наступальної зброї Саудівській Аравії, яка діяла протягом трьох років з метою припинення війни в Ємені. Ідеться про скасування певних поставок авіаційних боєприпасів класу "повітря-земля", пише видання Reuters, передає УНН.

Деталі

"Адміністрація Байдена вирішила зняти заборону на продаж США наступальної зброї Саудівській Аравії, скасувавши трирічну політику тиску на королівство з метою згортання війни в Ємені", - пише видання.

Як вказано, ідеться про скасування призупинення певних передач боєприпасів "повітря-земля" Саудівській Аравії.

"Ми розглядатимемо нові передачі на типовій індивідуальній основі відповідно до Політики щодо передачі звичайних озброєнь", - сказав американський чиновник виданню.

Зазначається, що адміністрація Байдена цього тижня поінформувала Конгрес про своє рішення скасувати заборону. Інший співрозмовник видання повідомив, що продажі можуть відновитися вже наступного тижня.

"Згідно із законодавством США, великі міжнародні угоди щодо зброї повинні бути розглянуті членами Конгресу, перш ніж вони стануть остаточними. Демократи та республіканці поставили під сумнів надання наступальної зброї Саудівській Аравії в останні роки, посилаючись на проблеми, включно з жертвами цивільних осіб під час її кампанії в Ємені та низку проблем з правами людини", - зазначає видання.

Нагадаємо

США скасували заборону на постачання зброї "Азову".

Популярні

Новини по темі