ssha-vydilyt-koshty-na-ponad-3-miliony-pidruchnykiv-dlia-ukrainskykh-shkil

США виділить кошти на понад 3 мільйони підручників для українських шкіл

 • 20242 переглядiв

Через агентство США з міжнародного розвитку (USAID) Вашингтон профінансує друк понад 3 мільйонів підручників для 12 000 українських початкових шкіл

Цьогоріч США профінансує друк понад 3 мільйонів підручників для учнів 12 тисяч молодших шкіл України. Про це йдеться в заяві Білого дому, передає УНН.

Деталі 

Американський уряд через агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть допомогу Україні у друці понад 3 млн підручників, які отримають учні у більш ніж 12 тис. початкових школах.

У заяві Білого дому наголошується, що РФ "веде війну не лише проти українських військових, а й проти українського народу", нагадавши про те, як 23 травня росіяни знищили друкарню "Фактор-Друк" у Харкові.

Через атаку рф на Харків згоріло 50 000 книг: Зеленський показав наслідки24.05.24, 10:59

Це частина знищення росією друкарень у Харкові та інших містах України, що триває. Харківські друкарні випускають значний відсоток усіх книжок в Україні, включно з підручниками для українських дітей. Завдаючи ударів по цих друкарнях, росія атакує систему освіти України. Ми не дозволимо росії домогтися успіху

- йдеться в заяві Білого дому. 

Нагадаємо

У четвер, 23 травня, Росія завдала ракетного удару по Харкову, влучивши в одну з найбільших типографій в Європі "Фактор-друк", де друкуються книжки майже всіх українських видавництв.

Унаслідок цього удару загинули 7 людей, ще 21 людина поранена.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі