ssha-perekynut-do-izrailiu-batareiu-ppo-thaad

США перекинуть до Ізраїлю батарею ППО THAAD

 • 15235 переглядiв

США перекинуть батарею ППО разом з персоналом до Ізраїлю, аби посилити безпеку країну на тлі останніх ракетних ударів Ірану. Про це йдеться в заяві Пентагону, передає УНН.

Деталі

За вказівкою президента держсекретар Остін санкціонував розгортання батареї Terminal High-Altitude Area Defense (THAAD) і пов'язаного з нею екіпажу американського військового персоналу в Ізраїлі, щоб допомогти зміцнити протиповітряну оборону Ізраїлю після безпрецедентних атак Ірану на Ізраїль 13 квітня і знову 1 жовтня

- йдеться в заяві Пентагону. 

Очікується, що це не тільки продемонструє відданість Сполучених Штатів захисту Ізраїлю, ай допоможе захисту американців в Ізраїлі від будь-яких подальших атак балістичних ракет з боку Ірану.

undefinedundefined

У Пентагоні також підкреслюють, що це частина коригувань, які американські військові зробили в останні місяці, щоб підтримати оборону Ізраїлю і захистити американців від нападів з боку Ірану і пов'язаних з Іраном ополченців.

Довідково

THAAD (англ. Terminal High Altitude Area Defense) – американський мобільний комплекс протиповітряної оборони для висотного заатмосферного перехоплення ракет середньої дальності.

Призначений для перехоплення балістичних ракет малої дальності. Його тактико-технічні характеристики дозволяють перехоплювати цілі на більших висотах, ніж ЗРК Patriot.

Нагадаємо

Держави Перської затоки закликали США зупинити ймовірний удар Ізраїлю по іранських нафтових об'єктах.

Популярні

Новини по темі

США перекинуть до Ізраїлю батарею ППО THAAD

 • 15235 переглядiв