ssha-perehlianut-vidnosyny-z-hruziieiu-pislia-nabuttia-chynnosti-zakonom-pro-inoahentiv

США переглянуть відносини з Грузією після набуття чинності законом про іноагентів

 • 25674 переглядiв

США погрожують докорінно переглянути двосторонні відносини з Грузією, якщо суперечливий закон про іноземних агентів набуде чинності, незважаючи на протести та президентське вето.

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила під час брифінгу, що президент Грузії Саломе Зурабішвілі має застосувати вето проти закону про іноагентів. У разі, якщо закон таки набуде чинності, США будуть змушені фундаментально переглянути двосторонні відносини з Грузією, зазначила прес-секретар, передає УНН.

Деталі

Ми очікуємо, що президент його завітує. Побачимо, як вчинить парламент Грузії. Якщо законопроект пройде, то це змусить нас фундаментально переглянути наші відносини з Грузією

зазначила Жан-П'єр.

Доповнення

Сьогодні, 14 травня, парламент Грузії на пленарному засіданні більшістю голосів у третьому читанні ухвалив поправки до закону про іноагентів. До цього по всій Грузії відбувалися масові протести. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі пообіцяла накласти вето на закон. Однак вето президента можна подолати: для цього потрібна більшість голосів у парламенті.

З кінця квітня, відколи поправки знову були внесені до парламенту, по всій Грузії почалися масові протести. 11 травня на марш проти поправок до закону про іноагентів у Грузії вийшли 50 тис. осіб. Представники Єврокомісії заявили , що закон про іноагентів стане перешкодою для Грузії на шляху до Євросоюзу.

У Тбілісі біля будівлі парламенту почались затримання. МВС Грузії заявляє, що акція нібито "набула насильницького характеру"14.05.24, 16:58

Популярні

Новини по темі

The Times: ХАМАС планував створення бази у Туреччині

 • 21759 переглядiв

Із прикордоння Харківщини евакуювали вже понад 7500 цивільних

 • 20382 переглядiв

Блінкен заспівав у київському барі

 • 20878 переглядiв

На фронті відбулося 145 бойових зіткнень – Генштаб

 • 59725 переглядiв

Кулеба зустрівся з тіньовими міністрами Великої Британії

 • 51772 переглядiв