ssha-naroshchuiut-viiskovu-prysutnist-u-raioni-aliasky-na-tli-zrostannia-aktyvnosti-rosii-zmi

США нарощують військову присутність у районі Аляски на тлі зростання активності росії - ЗМІ

 • 16216 переглядiв

Збройні сили США нарощують свою присутність поблизу Аляски, розгортаючи флот та наземні сили, на тлі зростання активності росії і Китаю поблизу узбережжя штату. Про це пише видання Politico, передає УНН.

Деталі

"Протягом останнього місяця есмінець USS Sterett був направлений до узбережжя Аляски у відповідь на кораблі російського флоту, які діють у цьому районі, армійські війська висадилися на віддаленому острові Аляски, а ескадрильї винищувачів та інші літаки були розміщені на Алясці у стані підвищеної готовності. Ці дії відбулися після серії російських повітряних операцій, які оминули повітряний простір Аляски, і коли російські та китайські військові кораблі проводили спільні навчання в Тихому океані поблизу Японії", - пише видання.

Видання зазначає, що москва почала "грати м’язами" в Індо-Тихоокеанському регіоні і Арктиці, на тлі того, як її відносини з Китаєм поглиблюються частково завдяки війні проти України. Здебільшого не маючи союзників у Європі, з якими можна було б співпрацювати, російські кораблі і літаки провели серію масштабних навчань у Тихому океані.

Сенатор Ден Салліван від штату Аляска висловив глибоку стурбованість ситуацією, відзначивши значне зростання масштабів і частоти російської і китайської військової активності в регіоні.

"Динаміка суттєво прискорилася. Істотно збільшилася кількість залучених ресурсів. росіяни застосовують повітряні, наземні та морські засоби, але вони роблять це набагато частіше у співпраці з Китаєм, ніж будь-коли раніше. Ці дії мають явно ескалаційний характер", - вказав Салліван.

Нагадаємо

Як писали ЗМІ, російсько-китайські військові навчання "океан-2024" є частиною тривалого посилення військової координації між країнами. Експерти відзначають зростання складності та географії спільних навчань на фоні глобальної напруженості.

Популярні

27 вересня: Всесвітній день туризму, День чеського пива

 • 73449 переглядiв

У ростовській області рф виникли пожежі

 • 54152 переглядiв

Загарбники обстріляли 14 громад Сумщини: 55 атак, 2 поранених

 • 58046 переглядiв

Катар оголосив про обмін 13 дітей між Україною та рф

 • 100361 переглядiв

Новини по темі

Повені в Нігері відклали початок нового навчального року

 • 15798 переглядiв