sohodni-ukraina-pidpyshe-try-uhody-pro-bezpeku-zelenskyi

Зеленський сьогодні у Стокгольмі: анонсував підписання трьох угод про безпеку

 • 22012 переглядiв

Сьогодні Україна підпише три угоди про безпеку, які забезпечать Києву довгострокову підтримку, про що оголосив Президент Володимир Зеленський, який сьогодні перебуватиме в Стокгольмі на третьому саміті Україна – Північна Європа.

Сьогодні, 31 травня, Україна підпише одразу три безпекові угоди, в яких буде зафіксована підтримка Києва на тривалий період.  Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, який сьогодні перебуватиме в Стокгольмі на третьому саміті Україна – Північна Європа, повідомляє УНН.

Президент у соцмережах написав, що сьогоднішній день зміцнить Україну завдяки підтримці принципових та послідовних союзників і "завдяки новим безпековим угодам".

Сьогодні я в Стокгольмі на третьому саміті Україна – Північна Європа. Наші ключові пріоритети: ППО для України – маємо забезпечити більше систем, спільні оборонні виробництва – та забезпечення наших воїнів зброєю, а також наша глобальна робота заради примусу росії до миру

- розповів Президент. 

Зеленський розповів, що сьогодні зустрінеться з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, президентом Фінляндії Александром Стуббом, прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере, прем’єр-міністром Ісландії Бʼярні Бенедіктссоном. Голова української держави поспілкується із світовими лідерами як у межах саміту, так і у двосторонніх форматах.

Сьогодні Україна підпише одразу три безпекові угоди, які зафіксують прогнозовану оборонну й іншу різнобічну підтримку на тривалий період

- розповів Зеленський.

Також Президент, з його слів, зустрінеться з Королем Швеції Карлом XVI і представниками оборонних компаній.

Три угоди про безпеку за два дні: Зеленський підбив підсумки частини європейського турне29.05.24, 13:45

Популярні

Новини по темі

Польща готує 45-й пакет допомоги для України - Сікорський

 • 63449 переглядiв