smoh-u-stolytsi-vynyk-z-inshykh-prychyn-u-lisakh-ukrainy-sprostovuiut-pohirshennia-yakosti-povitria-cherez-pozhezhi-v-lisnytstvakh-na-kyivshchyni

"Смог у столиці виник з інших причин": у "Лісах України" спростовують погіршення якості повітря через пожежі в лісництвах на Київщині

 • 11873 переглядiв

У Київській області на територіях державного підприємства "Ліси України" ліквідовані всі пожежі, а смог у Києві виник з інших причин, заявили в ДП "Ліси України" у п'ятницю, передає УНН.

"На територіях ДП "Ліси України" на Київщині ліквідовані всі пожежі: смог у столиці виник з інших причин!", - йдеться у повідомленні ДП "Ліси України" у Facebook.

Як зазначили в підприємстві, якість повітря суттєво погіршилась, індекс забруднення зріс до 150 пунктів.

Рекомендували обмежити перебування на вулиці, особливо людям з хронічними захворюваннями.

Фахівці прогнозують покращення ситуації через декілька годин, додали в підприємстві. 

Наразі на територіях філій ДП "Ліси України" на Київщині загашено і локалізовано всі пожежі. Найбільші осередки на цьому тижні були в Іванківській та Вищедубечанській філіях. Загальна площа ліквідованих пожеж склала 202 гектари.

- йдеться у повідомленні. 

Не видно іншого берега столиці: як виглядає Київ, який накрило димом від пожеж в екосистемі20.09.24, 09:53

Проте, вказали, що не виключено займання на ділянках інших лісокористувачів поблизу столиці. Бригади лісової охорони продовжують чергування.

Також сьогодні зранку працівники Бориспільської філії ДП "Ліси України" виявили нове займання. Причина – робота нашої протиповітряної оборони по ворожим дронам. Пожежу локалізували на площі 0,10 га. Ситуація під контролем, загрози лісам немає, наголосили у підприємстві. 

Доповнення 

Раніше в Міндовкіллі заявляли, що ймовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря у столиці є лісові пожежі у Дубечанському, Новосілківському та Феневицькому лісництвах Київської області, а також сезонні перепади температур.

Популярні

Новини по темі

Російський "шахед" уночі пролетів біля Хмельницької АЕС - ОВА

 • 15054 переглядiв