ukenru
slidstvo-vvazhaye-osnovnoyu-versiyeyu-vibukhiv-v-kalinivtsi-balakleyi-ta-pid-ichneyu-diversiyi

Слідство вважає основною версією вибухів в Калинівці, Балаклеї та під Ічнею диверсії

 • 11214 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Версія про недбалість, яка могла спричинити НС у районі 6-го арсеналу Міністерства оборони під Ічнею Чернігівської області, відпала від учорашнього дня. Про це сказав Генеральний Прокурор України Юрій Луценко на брифінгу у Києві, передає кореспондент УНН.

"Практично у всіх випадках основною версією слідства – у подіях в Харківській області, у Вінницькій області, а від вчорашнього дня і у подіях в Чернігівській області є диверсії", - сказав Генпрокурор.

Він нагадав, що у Харківській області Генпрокуратура раніше демонструвала літальний апарат з РФ, який за версією слідства скинув запалювальні пристрої. В Калинівці, за його словами, було також виявлено докази диверсійної групи.

"Версія про недбалість у Чернігові відпала від учорашнього дня після показів військовослужбовців. Найбільш вірогідною версією є диверсія", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий експерт називає пожежу на складах у Калинівці ворожою диверсією

Як повідомляв УНН, о 3:30 9 жовтня надійшла інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області стався вибух на технічній території. О 3:40 9 жовтня про пожежу та вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області повідомили рятувальників. Територія 6-го арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га.

З району НС евакуювали 12 тис. осіб. Авіапростір поблизу закрили у радіусі 30 км. Припинено рух автомобільного і залізничного транспорту.

Через вибухи на арсеналі на Чернігівщині відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України. CБУ розглядає можливість диверсії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП