ukenru
senat-ssha-planuie-rozghlianuty-zakonoproiekt-pro-dopomohu-ukraini-markarova-poiasnyla-yak-vidbuvatymetsia-holosuvannia

Сенат США планує розглянути законопроєкт про допомогу Україні: Маркарова пояснила, як відбуватиметься голосування

 • 22888 переглядiв

Сенат США планує розглянути законопроєкти про допомогу, який включає пакет військової підтримки України. Проте перед остаточним голосуванням сенатори матимуть 30 годин для обговорення документа.

Сьогодні, 23 квітня,  Сенат США планує розгляд законопроєктів про допомогу, який включає пакет військової підтримки Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла пані посол України в США Оксана Маркарова, передає УНН.

Деталі 

За її словами, початок розгляд пакета документів Сенаті заплановано на 13:00 за Вашингтоном (20:00 за Києвом).

Через кілька днів або тижнів після схвалення допомоги: конгресмен повідомив, коли Україна отримає нову зброю від США22.04.24, 22:03 • [views_0]

Маркарова додала, що сенатори мають спершу проголосувати за два питання – внесення поправки сенатора Шумера до законопроєкту про національну безпеку H.R.815, яка дублює рішення Палати представників, і клопотання про завершення дебатів.

Після цих двох голосувань (за умови їхнього схвалення) сенатори матимуть 30 годин (але не більше як годину на кожного) для обговорення законопроєкту, після чого буде проведене остаточне голосування

- заявила пані посол.

Дипломатка нагадала, що в лютому під час попереднього голосування в Сенаті за допомогу Україні виступи сенаторів тривали всю ніч. Вона підкреслила, що фактично тривалість цієї частини процедури буде залежати від того, як багато сенаторів виявлять бажання виступити і скільки часу виступатимуть.

Нагадаємо

З власних джерел CNN стало відомо, що США не чекаючи на затвердження законопроєкту про допомогу Києву, перекинули частину зброї з першого пакета допомоги ближче до кордонів України - на склади в Польщі та Німеччині.

"У домовленностях про ATACMS для України всі крапки розставлені" – Зеленський22.04.24, 22:49 • [views_0]