sche-nevidomo-skilki-trimayetsya-imunitet-vid-vaktsini-golubovska

Ще невідомо скільки тримається імунітет від вакцини - Голубовська

 • 21144 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. COVID-19 досі вивчають, ще невідомо скільки тримається імунітет від вакцини. Про це розповіла заслужений лікар України, головний інфекціоніст країни Ольга Голубовська в ефірі телеканалу "НАШ", передає кореспондент УНН.

Деталі

На питання, як довго триматиметься імунітет після вакцінацііі, Голубовська відповіла:

"Цього ще ніхто не знає. Це все ще вивчається. Вірус є досліджуваним. Ми скільки грип вивчаємо і то новини нескінченні. Поствакцинальний імунітет, зараз є публікації, триває кілька місяців. При коронавірусу він не може бути довічним... Це те захворювання, з яким вакцинуватися потрібно буде щороку". 

За її словами, на сьогоднішній день вже підходять до розробки вакцини, щоб вони були ефективними, в тому числі проти цих нових штамів.

Доповнення

В умовах пандемії COVID-19 і старту масової вакцинації дослідники продовжують піднімати та вивчати механізми і тривалість роботи поствакцинального та природного імунітету до коронавірусу.

Нагадаємо, головний санлікар України Віктор Ляшко після вакцинації захворів на COVID-19.

Вакцинація в Україні

В Україні щеплення від коронавірусної хвороби отримало вже близько 292 тисяч людей, у неділю було вакциновано більше 1,2 тис. людей. Ще 400 тисяч осіб стали в чергу на вакцинацію.

В Україні вакцинація від COVID-19 стартувала 24 лютого. Першим щеплення отримав лікар із Черкас - вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

При цьому 25 березня в Україну з Китаю прибула перша партія з замовлених Україною 1,915 млн доз вакцини проти COVID-19 CoronaVac виробництва Sinovac Biotech. Пріоритет по використанню вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech буде виділено на маломобільні групи населення похилого віку.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Голубовська підтримує ідею введення комендантської години

     • 16304 переглядiв

    У Полтаві загинула жінка, випавши з дев'ятого поверху

     • 15306 переглядiв