sbu-zatrymala-ahentiv-rf-yaki-koryhuvaly-raketni-udary-po-poltavshchyni-ta-sumshchyni

СБУ затримала агентів рф, які коригували ракетні удари по Полтавщині та Сумщині

 • 11464 переглядiв

Служба безпеки України затримала двох агентів рф, які коригували ракетні удари по стратегічних об’єктах у Полтавській та Сумській областях. Їм загрожує довічне увʼязнення. Пише УНН з посиланням на СБУ.

Деталі

Зловмисники встановлювали приховані відеокамери біля стратегічних об’єктів, що дозволяло окупантам у режимі онлайн спостерігати за результатами атак і коригувати нові удари. Основними цілями були військові аеродроми, електростанції та енергогенеруючі підприємства.

Агенти спершу виявляли необхідні об’єкти, після чого встановлювали приховані мобільні телефони для онлайн-трансляції. Для тривалої роботи пристроїв використовували зовнішні акумулятори. СБУ документувала їхню діяльність і затримала на місці, коли вони намагалися встановити камери біля військових об’єктів.

З’ясувалося, що обидва були завербовані російськими спецслужбами влітку через Telegram-канали, шукаючи швидких заробітків.

Натомість, замість обіцяних виплат, вони отримали підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення та конфіскація майна.

Нагадаємо

Служба безпеки України повідомила про затримання у Вінницькій області агента фсб рф, який "сідав на хвіст" колонам ЗСУ, щоб дізнатися їхні маршрути і скоригувати по них удар.

Популярні

Новини по темі

На Сумщині попередили про коливання напруги в мережі

 • 13696 переглядiв

В рф назвали кількість евакуйованих людей з курщини

 • 11134 переглядiв

На горі Піп Іван у Карпатах мороз і сильний вітер: фото

 • 11115 переглядiв