rumuniya-vidmovlyayetsya-grati-zi-zbirnimi-rf-ofitsiyni-ta-tovariski-futbolni-matchi

Румунія відмовляється грати зі збірними РФ офіційні та товариські футбольні матчі

 • 307212 переглядiв

КИЇВ 30 вересня. УНН. Румунська футбольна федерація (FRF) заявила, що відмовляється грати проти російських збірних будь які матчі з футболу. Так вона відреагувала на рішення УЄФА про повернення росіян до міжнародних змагань з футболу у віковій категорії до 17 років. Про це повідомили на сайті румунської федерації, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що стосовно рішення Виконкому УЄФА від 26 вересня 2023 року щодо участі збірних Російської Федерації до 17 років, адміністрація ФРФ такі наступні роз’яснення:

  • Федерація футболу Румунії розуміє аргументи, висунуті Виконавчим комітетом УЄФА, і погоджується, що за жодних обставин діти не повинні страждати через необачні дії влади держави.
  • У той же час Румунська футбольна федерація вважає, що футбол і спорт загалом не можна відокремити від правових, інституційних та економічних цінностей, які перетворили Європу на простір миру, свободи та економічного процвітання.
  • Отже, Румунська футбольна федерація вважає, що вона повинна бути солідарною з духом санкцій, затверджених європейськими та національними інституціями, і не буде грати жодного офіційного чи товариського матчу зі збірною Російської Федерації.
  • Румунська футбольна федерація очікує на завершення процедур виконання цього рішення Виконавчого комітету УЄФА, вважаючи, що регламент змагань поважатиме позицію кожної національної федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім країн доєдналися до бойкоту юнацьких змагань УЄФА через допуск росіян - міністр

Доповнення

УЄФА дозволила брати участь у міжнародних змаганнях російським футболістам віком до 17 років. Вони мають виступати без гімну, національної форми і під нейтральним прапором. Після цього українська асоціація з футболу закликала бойкотувати змагання.

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    У небі над Херсонщиною знищено російський БпЛА "Мерлін-ВР"

     • 149130 переглядiв

    ООН надасть Україні 123 млн дол. для проходження зими

     • 169880 переглядiв