rozstril-okupantamy-ukrainskykh-viiskovopolonenykh-v-avdiivtsi-lubinets-zvernuvsia-do-oon-i-mkchkh

Розстріл окупантами українських військовополонених в Авдіївці: Лубінець звернувся до ООН і МКЧХ

 • 32865 переглядiв

Окупанти розстріляли українських військовополонених в Авдіївці, порушивши міжнародне право. Дмитро Лубінець звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста задля з'ясування всіх обставин розстрілу російськими окупантами українських військовополонених на позиції "Зеніт" в Авдіївці. Про це Омбудсман повідомив у Telegram, пише УНН. 

Опорний пункт "ЗЕНІТ" і вбиті оборонці України.  Я, як Омбудсман України, терміново надіслав листи до МКЧХ і ООН для фіксації цього воєнного злочину та з’ясування всіх обставин. Зауважу, що це не вперше, коли росія грубо порушує норми міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій, страчуючи військовополонених

- повідомив Лубінець. 

Він зазначив, що через повне оточення опорного пункту "Зеніт", українське командування ухвалило рішення зв’язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворогом - щодо надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим.  Окупанти повідомили, що погоджуються провести евакуацію поранених українських захисників і надати їм допомогу, а надалі — обміняти. 

За словами Омбудсмана, на оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції "Зеніт" родини захисників розпізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького та Івана Житника - загиблими. З ними були також Олександр Зінчук та Микола Савосік, яких розстріляли окупанти. Щодо шостого бійця інформація поки не підтверджена, заявив Лубінець. 

Закликаю весь цивілізований світ об’єднатися і посилити тиск на країну-терориста, бо для росії не існує законів і домовленостей. Вони сприймають лише силу

- вказав Омбудсман.

Нагадаємо 

Окупанти розстріляли 6 полонених оборонців механізованої бригади ЗСУ на одній з позицій у Авдіївці.  Також вбили ще двох українських воїнів поблизу с. Веселе Бахмутського району. 

За фактами розстрілів українських військовополонених в Авдіївці та Веселому розпочато досудове розслідування.

Популярні

Новини по темі

Болгарія зволікає з обіцяною військовою допомогою Україні

 • 31778 переглядiв

Справи Майдану: Сівковичу оголосили підозру в держзраді

 • 27097 переглядiв