rozbytyi-na-deiaki-pivrichchia-zelenskyi-bachyv-robochyi-plan-shchodo-otrymannia-f-16

Розбитий на деякі півріччя: Зеленський бачив робочий план щодо отримання F-16

 • 21638 переглядiв

Президент Зеленський заявив, що Україна отримає першу партію винищувачів F-16 з Данії цього року відповідно робочого плану, який він бачив.

Президент Володимир Зеленський заявив, що бачив робочий план щодо отримання винищувачів F-16.  Він розбитий на деякі півріччя. Про це Зеленський сказав під час спільної пресконференції з премʼєр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен, передає кореспондент УНН.

"Першу партію F-16  ми отримаємо в цьому році. Фредеріксен сказала, що частину цієї партії напевно можемо отримати в якісь найближчі літні місяці. Не буду говорити конкретно. Ми отримаємо частину наших домовленостей в цьому році. Це факт, тому що буде готова під цю кількість літаків будуть готові відповідні пілоти, технічні команди, окрім екіпажів, інфраструктурні речі повинні також бути підготовлені", - розповів Зеленський.

Президент заявив, що бачив робочий план щодо отримання F-16.

"Я бачив робочий план на Ставці щодо отримання літаків. Він розбитий на деякі півріччя", - сказав Зеленський.

Доповнення

Міноборони Данії 22 лютого повідомляло, що Україна може розраховувати на отримання перших данських винищувачів F-16 цього літа.

Сьогодні, 23 лютого прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен висловила сподівання, що Україна зможе отримати данські винищувачі F-16  ще до літа.

Зеленський заявив, що Україна працює зараз над тим, щоб F-16  почали реально захищати українське небо.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі