rosiiany-skydaiut-oskolkovi-boieprypasy-prytsilno-v-napriamku-tsyvilnoho-naselennia-humeniuk-pro-sytuatsiiu-na-pivdni

росіяни скидають осколкові боєприпаси прицільно в напрямку цивільного населення - Гуменюк про ситуацію на півдні

 • 25599 переглядiв

На півдні Україні ситуація залишається напруженою, окупанти використовують ударні і FPV дрони та БпЛА інших модифікацій проти Сил оборони й цивільного населенння. Про це сказала начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону у вівторок, пише УНН.

Ситуація залишається досить напруженою. Ворог не припиняє своєї активності, вишукує ті засоби і можливості, які може застосувати максимально ефективно, намагається тиснути за допомогою дронових атак, як нічних із застосуванням "шахедів", так і  протягом всієї бойової доби з потужним використанням за кількістю fpv-дронів, дронів інших модифікацій з яких скидають осколкові боєприпаси – при чому прицільно, в напрямку цивільного населення

- заявила Гуменюк. 

Вона зазначила, що ворог зосереджує свої артилерійські обстріли, зокрема, і на Херсоні.  росіяни намагаються завдавати ударів і по житлових кварталах, по напрямку об’єктів критичної інфраструктури, для того щоб ускладнити життя жителів правобережжя. 

Також ворог застосовував знов і керовані авіабомби. За словами Гуменюк, Береславський район Херсонщини знов потерпав від бомбардувань. 

"Там де в населених пунктах майже всі домівки зруйновані, мають суттєві пошкодження – ворог все одно продовжує скеровувати туди авіабомби. Використання безпілотників саме по цивільним - перш за все, це тиск на людей, тиск на правий берег", - вказала Гуменюк.

Окупанти активізувалися на лівобережжі Дніпра, Сили оборони продовжують утримувати там свої позиції - Гуменюк30.01.24, 09:33

Популярні

Новини по темі

Сили оборони збили російський Су-34 на Луганщині – Генштаб

 • 23550 переглядiв