rosiiany-khochut-osnashchuvaty-krylati-rakety-x-32-kasetnym-boieprypasom-tsentr-natssprotyvu

росіяни хочуть оснащувати крилаті ракети X-32 касетним боєприпасом - Центр нацспротиву

 • 30172 переглядiв

російське командування наказало оснастити крилаті ракети Х-32 касетними боєприпасами.

російське командування наказало обладнати крилаті ракети X-32, які використовуються під час обстрілів України, касетними боєприпасами. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН. 

Деталі 

Зокрема, про це свідчать документи Дубненського машинобудівного заводу на якому окупанти виготовляють ракети для подальших обстрілів цивільної інфраструктури України. 

Скільки ракет Х-32 зараз є у росіян - Гуменюк дала відповідь04.09.23, 12:27 • [views_1575405]

Згідно з інформацією джерел Спротиву, у жовтні 2023 року міноборони рф поставило завдання інженерам модернізувати крилаті ракети касетним блоком.

Довідково

Х-32 це російська крилата ракета повітряного базування, яка  є глибокою модернізацією ракети Х-22. 

Х-32 має модернізований РРД із більшою тягою, цифрове обладнання, обчислювальний комплекс, захищену від перешкод активно-пасивну РЛС та системи РЕП.

Експерти розповіли, чим ракети Х-32 відрізняються від попередніх модифікацій27.07.23, 14:20 • [views_1069485]

За даними розробників, максимальна швидкість ракети близька до гіперзвукової та на висотах польоту понад 30 км становить близько 5 400 км/год, а дальність застосування — 1 тис. км.

Нагадаємо

Фахівці з Київського науково-дослідного інституту судових експертиз заявили, що серед основних видів ракет, які застосовує рф проти України, — балістичні та крилаті ракети наземного базування "Іскандер-М" та "Іскандер-К", крилаті ракети морського базування "Калібр" та крилаті ракети різних типів "Х".

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі