rosiia-pochala-platyty-kytaiu-kryptovaliutamy-za-viiskovi-tovary-zmi

росія почала платити Китаю криптовалютами за військові товари - ЗМІ

 • 11580 переглядiв

росія почала платити Китаю переводити торгівлю з Китаєм на криптовалюту. Наразі таку можливість тестують компанії, які закуповують товари подвійного призначення. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

За словами джерел, знайомих з питанням, до першої групи імпортерів, яким в експериментальному правовому режимі (ЕПР) дозволили розраховуватися в цифрових валютах за китайські товари, увійшли виробники електроніки, окремі члени Торгово-промислової палати рф та кілька банків.

росія вже потрапила під повну економічну та політичну залежність від Китаю - політолог07.05.24, 14:22

Пріоритет був наданий компаніям, які закуповують товари, що можуть застосовуватися не лише у мирних, а й у військових цілях. Саме у таких імпортерів виникли найбільші труднощі з платежами до банків Китаю та інших країн.

Також зазначається, що в російському уряді відбирали компанії із найбільшим оборотом. Однак трохи згодом москва сподівається залучити ще більше учасників у рамках ЕПР. 

Доповнення

У виданні відзначили, що поправки про розрахунки в криптовалюті щодо зовнішньоторговельних контрактів у рамках ЕПР глава рф підписав на початку серпня, 1 вересня вони набули чинності.

Також зміни дають можливість проводити біржові торги криптовалютою під наглядом Центробанку Росії. За формування кола осіб, включених у роботу ЕПР, відповідають Центробанк та Мінфін.

Російські ЗМі пояснюють, що наразі ЦБ організував "фейсконтроль в елітарний клуб ЕПР", тож представники середнього бізнесу потрапити до нього не можуть. 

США і Австралія закликають Китай вплинути на рф для завершення війни в Україні 07.08.24, 11:49

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі