ukenru
rada-progolosuvala-u-pershomu-chitanni-poryadok-zaboroni-prorosiyskikh-partiy

Рада проголосувала у першому читанні порядок заборони проросійських партій

 • 96730 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №7172-1, який визначає порядок заборони проросійських партій. Про це повідомила у Telegram заступниця голови комітету з питань правової політики, нардеп від “Слуги народу” Ольга Совгиря, пише УНН.

Цитата

"Парламент ухвалив в першому читанні законопроект 7172-1, який визначає порядок заборони проросійських партій", - написала Совгиря.

Деталі

Совгиря зазначила, що у порівнянні із зареєстрованою редакцією до законопроекту додано нові норми до Регламенту Верховної Ради:

  • Народний депутат, який не увійшов до складу депутатської фракції (у тому числі після оголошення депутатської фракції розпущеною), якого виключено чи який вийшов із складу депутатської фракції, є позафракційним.
  • У разі заборони судом політичної партії, яка сформувала у Верховній Раді депутатську фракцію, така депутатська фракція після набрання судовим рішенням про заборону політичної партії законної сили оголошується головою Верховної Ради України розпущеною.

"Очікуємо на подання поправок та готуємо законопроект до ухвалення в цілому", - додала Совгиря.

Доповнення

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який визначатиме процедуру та наслідки заборони проросійських партій в Україні.

Перед цим, на час дії воєнного стану в Україні, РНБО України ухвалила рішення припинити діяльність 11 партій.

Українські Національні Новини

Політика