rada-pidtrymala-zakonoproiekt-shchodo-peredyslokatsii-viiskovykh-chastyn-nardep

Рада підтримала законопроєкт щодо передислокації військових частин - нардеп

 • 23538 переглядiв

Парламент ухвалив законопроект, який дозволяє передислокацію військових частин під час воєнного стану за рішенням Генерального штабу Збройних сил за погодженням з Міністерством оборони.

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, який передбачає, що під час дії воєнного стану передислокація військових частин здійснюється за рішенням Генерального штабу ЗСУ за погодженням з Міністерством оборони. Про це пише УНН з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та картку законопроєкту №11257.

№11257 - під час дії воєнного стану передислокація військових частин, а також військових навчальних закладів, установ та організацій ЗСУ до рівня з’єднання здійснюється за рішенням Генерального штабу ЗСУ за погодженням з Міноборони. За основу – 265

- повідомив Железняк.

В пояснювальній записці вказується, що законопроєкт розроблено з метою надання можливості прийняття оперативних рішень в умовах дії воєнного стану в Україні при проведенні передислокації військових частин, а також військових навчальних закладів, установ та організацій Збройних Сил України до рівня з’єднання.

Нагадаємо

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає, що під час дії воєнного стану, офіцери, позбавлені військового звання у дисциплінарному порядку, поновлюються в колишньому військовому званні незалежно від штатної посади.

Планують звільнити від ПДВ та мита операції з ввезення складових для виробництва машин розмінування: Рада зробила перший крок18.06.24, 14:35

Популярні

Новини по темі