putin-zbirayetsya-vidvidati-kitay-u-pershiy-poyizdtsi-pislya-ordera-mks-bloomberg

путін збирається відвідати Китай у першій поїздці після ордера МКС - Bloomberg

 • 511907 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Російський диктатор володимир путін погодився здійснити свою першу закордонну поїздку після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт - до Китаю, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

кремль готує візит путіна до Китаю для участі у форумі «Один пояс, один шлях» у жовтні, за словами трьох людей, знайомих із цим питанням, які попросили не називати їхнього імені, оскільки питання є делікатним. путін прийняв запрошення глави Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у заході, повідомило одне з джерел.

Доповнення

путін не залишав росію з того часу, як суд у Гаазі оголосив ордер у березні, зауважує видання. Він пропустив саміт БРІКС у Південній Африці минулого тижня після того, як тамтешній уряд ясно дав зрозуміти, що йому доведеться підкоритися наказу МКС про його арешт як учаснику. Він також повідомив прем'єр-міністру Індії Нарендрі Моді, що не буде присутнім на саміті «Групи двадцяти» наступного місяця, хоча Індія не є стороною, яка є учасником цього суду.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган раніше цього місяця заявив, що розраховує прийняти путіна для переговорів у серпні. Натомість Ердоган планує наступного тижня поїхати до російського Сочі, щоб зустрітися з кремлівським лідером.

Прессекретар кремля дмитро пєсков, як вказано, не одразу відповів на прохання про коментарі. Міністерство закордонних справ Китаю не одразу відповіло на запитання у неробочий час.

Після вторгнення в Україну путін їздив лише до сусідніх країн колишнього Радянського Союзу та до Ірану, який постачає дрони російської армії, вказує видання.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Трактор наїхав на міну: на Херсонщині загинув аграрій

     • 438363 переглядiв

    В Україну привезли 3000 доз вакцин проти гепатиту А

     • 510192 переглядiв

    До білорусі прибувають нові російські підрозділи: що відомо

     • 3903537 переглядiв

    московський суд залишив у СІЗО ігоря "стрєлкова" гіркіна

     • 474131 переглядiв