ukenru
priletiv-chergoviy-ptakh-zi-ssha-do-ukrayini-pribulo-90-tonn-boyepripasiv

Прилетів черговий птах: з США в Україну доправили 90 тонн боєприпасів

 • 19412 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Сьогодні до України зі США прибув літак із черговою військовою допомогою. Про це у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, передає УНН.

Цитата

"Птахи літають! Ще 90 тонн боєприпасів для української армії прибуло сьогодні. Загальна вага військової допомоги США на даний момент перевищила 1300 тонн!" - написав Рєзніков.

Нагадаємо

10 лютого в Україну прибуло два літаки з американською допомогою.

Birds are flying! Another 90 tons of #USA ammunition for the @ArmedForcesUkr arrived today. The total weight of US military aid at the moment exceeded 1300 tons! @DeptofDefense @SecDef @UKRintheUSA @USEmbassyKyiv @congressdotgov pic.twitter.com/OwlO0dqFhu

— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) February 11, 2022

Контекст

Українська влада та західні партнери в останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації.

Росія виставила низку вимог щодо так званих “гарантій безпеки” до США та НАТО. Зокрема, це стосується скорочення американських військ та озброєнь у Європі, а також відмови від подальшого розширення Північноатлантичного альянсу на схід за рахунок прийому до НАТО України та Грузії.

Серія переговорів, яка відбулася у Женеві, Брюсселі та Відні у січні, закінчилася, за словами Москви, “безуспішно”, що збільшує ризик ескалації конфлікту навколо України.

Захід закликає Москву відвести війська від українського кордону та загрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення.

Українські Національні Новини

Суспільство