ukenru
prezident-tayvanyu-zaproponuvala-dopomogu-kitayu-na-tli-spalakhu-covid

Президент Тайваню запропонувала допомогу Китаю на тлі спалаху Covid

 • 1357806 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Президент Тайваню Цай Інвень запропонувала Пекіну допомогу, оскільки випадки захворювання на коронавірус у Китаї різко зросли після зняття обмежень на пандемію. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Цитата

"Поки є необхідність, ми готові надавати необхідну допомогу, виходячи з гуманітарних міркувань", - сказала Цай у новорічній промові.

Вона додала, що сподівається, що тайванська допомога "допоможе більшій кількості людей вийти з пандемії та провести здоровий та безпечний Новий рік".

Доповнення

Китайські лікарні страждають від потоку переважно літніх пацієнтів, крематорії перевантажені, а в багатьох аптеках закінчилися ліки від лихоманки.

Відносини між Тайванем та Китаєм погіршилися, оскільки Пекін посилив військовий, дипломатичний та економічний тиск на самоврядний острів, який, за його словами, є частиною його території.

Минулого року Пекін провів масштабні військові навчання неподалік острова на знак протесту проти візиту до Тайбей спікера Палати представників США Ненсі Пелосі у серпні.

Українські Національні Новини

Новини Світу