premyer-ministr-gretsiyi-rozkritikuvav-postiynu-agresivnu-povedinku-turechchini

Прем'єр-міністр Греції розкритикував "постійну агресивну поведінку" Туреччини

 • 202775 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Прем'єр-міністр Греції заявив у вівторок, що війна росії в Україні є "поворотним моментом" у європейському курсі, наголосивши, що слід уникати будь-якого результату, який міг би спровокувати агресію з боку інших країн на континенті. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Греція, яка має давні суперечки з сусідньою Туреччиною, яка за останні півстоліття тричі ставила їх на межу війни, заявила про рішучу підтримку України в її війні проти російського вторгнення.

"Битва за Україну – це не просто чергова подія на міжнародній арені. Це поворотний момент у дорозі Європи", — заявив прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс у своєму виступі у Європейському парламенті у Страсбурзі, Франція.

"Сьогодні ми зобов'язані Україні запобігти будь-якому факту, що відбувся, який завтра можуть повторити нові потенційні порушники спокою", — сказав він.

Міцотакіс зазначив, що він мав на увазі "постійну агресивну поведінку Туреччини", відносини з якою в останні два роки демонструють дедалі більшу напруженість. Хоча обидві країни є членами НАТО, дві країни мають багаторічні суперечки з низки питань, включаючи територіальні претензії в Егейському морі та права на розвідку родовищ енергоресурсів у східному Середземномор'ї.

Недавні сварки були зосереджені на грецьких островах біля узбережжя Туреччини, коли Анкара звинуватила Афіни у збереженні там військової присутності порушуючи договори. Греція це заперечує, але заявляє що діє відповідно до міжнародного права і захищає свої острови перед ворожістю Туреччини.

"Одне можна сказати напевно: нам не потрібен новий ревізіонізм і відродження імперських фантазій, - сказав Міцотакіс. - І ще одне безперечно: Греція не потерпить жодних сумнівів у своєму національному суверенітеті та територіальній цілісності".

Минулої п'ятниці президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Грецію у порушенні повітряного простору 147 разів — у чому Греція часто звинувачує Туреччину щодо свого власного повітряного простору та заперечує порушення турецького повітряного простору.

Раніше президент Туреччини заявив, що лідери багатьох країн НАТО намагалися примирити його та Міцотакіса.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Львів залило дощем: частина електротранспорту не курсує

     • 235758 переглядiв

    В Одесі та області прийняли рішення не відкривати пляжі

     • 96256 переглядiв