porti-velikoyi-odesi-pratsyuyut-ta-priymayut-sudna-scho-proyshli-timchasovim-koridorom-mininfrastrukturi

Порти Великої Одеси працюють, та приймають судна, що пройшли тимчасовим коридором — Мінінфраструктури

 • 122575 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Повідомлення про начебто скасування і непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності. Про це інформує пресслужба Міністерства відновлення, передає УНН.

Цитата

“Інформація щодо скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси не відповідає дійсності. Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами”, — розвінчали фейки у Міністерстві інфраструктури.

Деталі

У Міністерстві також зазначили, що Україна впровадила коридор в надскладних умовах військової агресії росії, тому варто враховувати, що його функціонування відбувається з урахуванням поточної військової обстановки та погодних умов.

Наразі, в портах Одеса, Чорноморськ та Південний під завантаженням 23 судна, — зазначили у міністерстві інфраструктури. Згідно з їхніми останніми даними, всього коридором на вхід скористалося 51 судно. Зокрема, 33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жовтні очікується приріст експорту продукції АПК суходолом на рівні 5-10% — УКАБ

Нагадаємо

На початку тижня, 23 жовтня, міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський прозвітував перед європейцями про роботу тимчасового морського коридору. Зокрема, під час засідання Ради ЄС з питань сільського господарства та рибальства. Він зазначив, що для експорту Україна розробила новий механізм. Йдеться про ліцензування окремих видів агропродукції. Передбачається видача ліцензії від уряду протягом 30-ти днів з дня отримання заявки на експорт. У цей час Україна інформує Єврокомісію та відповідну країну про отримання заявки. Без погодження цієї країни ліцензія на експорт з України не видається. Сольський запросив країни, які ще не визначились, долучатись до впровадження такого формату співпраці.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Відень передав п‘ять реанімобілів для Одещини

     • 90390 переглядiв

    29 нардепів подали заяву до поліції на Арестовича

     • 180774 переглядiв