ukenru
poroshenko-priznachiv-sche-odnogo-nadzvichaynogo-i-povnovazhnogo-posla

Порошенко призначив ще одного Надзвичайного і Повноважного посла

 • 9751 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Президент України Петро Порошенко підписав закон про "Про присвоєння дипломатичного рангу", тим самим призначивши ранг Надзвичайного і Повноважного посла заступнику постійної делегації ВРУ у ПАРЄ Логвинському Георгію. Відповідний указ під номером №298/2019 розміщений на сайті Президента, передає УНН.

"Відповідно до статті 25 Закону України "Про дипломатичну службу" постановляю: Присвоїти Логвинському Георгію Володимировичу - заступнику Голови Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Ради Європи - дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла", - йдеться в тексті документу.

Раніше Порошенко підписав укази про призначення 7 нових Надзвичайних і Повноважних послів.

Нагадаємо, після того як стала відома дата інавгурації Володимира Зеленського на посаду Президента України, чинний український президент Петро Порошенко підписав ряд указів про звільнення з посад декількох осіб.

Так, Порошенко звільнив Ростислава Павленка з посади директора Національного інституту стратегічних досліджень, призначивши Василя Яблонського т.в.о. директора. 

Зокрема, був підписаний указ про звільнення з посади посла України в Китайській Народній Республіці. 

Також були звільнені ряд радників Президента України. Серед них як позаштатні радники були звільнені Ростислав Павленко і Сергій Березенко, також серед радників були звільнені Олег Медведєв та Юрій Бірюков.

Як повідомляв УНН, раніше була звільнена Ірина Геращенко з посади уповноваженого Президентом з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях. Та як представник Президента України у ВРУ була звільнена Ірина Луценко.

16 травня, Порошенко звільнив Костянтина Єлісєєва з посади заступника голови Адміністрації президента.

Вчора, 18 травня, чинний Президент звільнив першого заступника АП Ковальчука з Нацради реформ.

Сьогодні Порошенко підписав укази про звільнення голови адміністрації Президента Ігоря Райніна, уповноваженого з прав дитини Миколу Кулебу і заступника Глави АП Сергія Марченка.

Українські Національні Новини

Політика