ukenru
polscha-viklikala-povirenogo-v-spravakh-bilorusi-pislya-togo-yak-na-kordoni-znayshli-trup-migranta

Польща викликала повіреного в справах Білорусі після того, як на кордоні знайшли труп мігранта

 • 25422 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Міністерство закордонних справ Польщі викликало в четвер тимчасового повіреного в справах Білорусі після того, як польська поліція виявила тіло мігранта недалеко від кордону з Білоруссю. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Це вже вдруге за тиждень, коли Олександра Часновського викликали до МЗС Польщі.

"Сьогодні вранці поліція виявила ще одне тіло людини, яка намагалася перетнути кордон", - повідомив офіційний представник міністерства закордонних справ Лукаш Ясіна.

Це вже шосте тіло, виявлене польською владою недалеко від кордону після напливу мігрантів.

Часновській також був викликаний в міністерство минулого тижня після того, як прикордонники заявили, що польські солдати, які патрулюють кордон, були обстріляні з білоруської сторони.

Доповнення

Європейська комісія і Варшава заявляють, що потік мігрантів був організований Білоруссю, як форма гібридної війни, покликаної чинити тиск на ЄС у зв'язку з санкціями, які він ввів щодо Мінська. Білорусь це заперечує.

Правозахисники звинуватили уряд Польщі в нелюдському поводженні з мігрантами та у забороні їм звертатися за міжнародним захистом. Уряд заявляє, що Білорусь несе відповідальність за мігрантів, оскільки вони знаходяться на її території на законних підставах, і що пропозиції гуманітарної допомоги були відхилені.

У четвер в Брюсселі, керівництво ЄС викликало посланників з Польщі, Литви і Латвії з приводу долі мігрантів, що застрягли на кордоні з Білоруссю.

Польські законодавці повинні проголосувати за будівництво стіни, оснащеної датчиками руху і камерами, вартістю понад 1,6 мільярда злотих (407 мільйонів доларів). Польща почала будівництво паркану з колючого дроту в серпні.

Українські Національні Новини

Новини Світу