pidriv-kakhovskoyi-ges-voda-vidstupila-vid-chotirokh-sil-na-pravoberezhzhi-khersonschini

Підрив Каховської ГЕС: вода відступила від чотирьох сіл на правобережжі Херсонщини

 • 888247 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Після підриву Каховської ГЕС вода відступила від сіл Ольгівка, Миколаївка, Львово та Бургунка на Херсонщині. Про це УНН повідомляє з посиланням на Національну поліцію України.

Цитата

«Тривають заходи з подолання наслідків підриву Каховської ГЕС. До рятувальної операції задіяно 787 поліцейських. Наразі евакуйовано 2757 осіб», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що всього підтоплено 31 населений пункт правобережної Херсонщини.

«Від сіл Ольгівка, Миколаївка, Львово та Бургунка Тягинської територіальної громади вода відступила», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що з 13 червня до мікрорайону Корабел Херсона буде заборонено в'їзд.

«Впродовж тижня жителі острова зможуть пересуватися ним із 12:00 до 15:00. Буде проводитися розмінування, слідчі дії та роботи комунальних служб», - інформує поліція.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС у Херсонській області відомо про вісьмох загиблих людей, у Миколаївській області - про двох. 42 жителі вважаються зниклими безвісти, серед них семеро дітей.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Сфери застосування криптовалюти у сучасному світі

     • 828758 переглядiв