pid-chas-vizytu-v-kytai-duda-obhovoryv-ukrainu-z-liderom-knr

Під час візиту в Китай Дуда обговорив Україну з лідером КНР

 • 35784 переглядiв

Під час офіційного візиту до Китаю президент Польщі Анджей Дуда обговорив з головою КНР Сі Цзіньпіном безпекову ситуацію в Європі, зокрема, війну росії проти України та гібридну атаку Білорусі на польський кордон.

Днями президент Польщі Анджей Дуда здійснив робочий візит до Китаю. Під час зустрічей з керівництвом КНР польський лідер обговорив ситуацію в Україні. Про це пише УНН з посиланням на канцелярію президента Польщі.

Деталі 

Зазначається, що президент Анджей Дуда під час офіційного візиту до Китаю провів переговори з китайськими чиновниками з політичних, економічних питань і питань безпеки.

Зокрема, він зустрівся з Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном.Переговори двох лідерів тривали більше чотирьох годин, у їх присутності було підписано п'ять двосторонніх угод.  

Китай на стороні кремля в російсько-українській війні - посол США в Пекіні27.06.24, 10:06

Під час перемовин Дуда також представив президенту КНР "польський погляд на безпекову ситуацію в Європі та світі. Зокрема польський лідер згадав про Україну. 

Я детально обговорив безпекову ситуацію, доніс Президенту (КНР - ред.), яка наша позиція і який у нас досвід щодо російської агресії проти України та гібридної атаки з боку Білорусі на польський кордон

- розповів Анджей Дуда про перемовини з лідером КНР.

Доповнення

Також Польща та КНР підписали угоди про сприяння двосторонньому торговельному співробітництву та про сприяння взаємному інвестиційному співробітництву, а також про розробку китайсько-польського та польсько-китайського словників

Окрім того, президент Сі Цзіньпін представив односторонню декларацію про безвізовий режим для поляків до Китаю на термін до 15 днів. Безвізовий режим почне діяти з 1 липня 2024 року.

Нагадаємо

Голова Китаю Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Пекіні заявив, що Китай прагне мирних переговорів і політичного врегулювання "української кризи".

Популярні

Новини по темі

Під час візиту в Китай Дуда обговорив Україну з лідером КНР

 • 35784 переглядiв

Армія рф атакувала Білозерку на Херсонщині, поранено жінку

 • 20346 переглядiв