parlamentari-obhovoryly-z-predstavnykamy-misii-mvf-zaluchennia-mizhnarodnoi-dopomohy-zokrema-finansuvannia-viiskovoi-kampanii

Парламентарі обговорили з представниками місії МВФ залучення міжнародної допомоги для запобігання економічним ризикам

 • 26542 переглядiв

Парламентарі обговорили з представниками МВФ залучення міжнародної допомоги у розмірі 37 мільярдів доларів та понад 400 мільярдів гривень на військову кампанію України.

Згідно з розрахунками Комітету Верховної Ради з питань бюджету, у 2024 році потреба в міжнародному фінансуванні складає $37 млрд, а додаткова потреба на закупівлю та ремонт військової техніки - понад 400 млрд грн, передає УНН.

Деталі

За словами голови Комітету ВР з питань бюджету Роксолани Підласа, в рамках контактів з МВФ продовжується обговорення питань, які стосуються ризиків для української економіки та бюджету. Важливість залучення міжнародної допомоги розглянули в контексті зростаючого фінансування військової кампанії. 

Підласа зауважила, що цьогоріч потреба в міжнародному фінансуванні складає $37 млрд, а додаткова потреба на закупівлю та ремонт військової техніки – понад 400 млрд грн.

З місією МВФ обмінялися думками щодо позитивних і негативних ефектів різних джерел залучення додаткового внутрішнього ресурсу. Я звернула увагу на те, що додатковий ресурс можна залучити й від скорочення непріоритетних капітальних видатків. І хоча це буде несуттєва сума в масштабах нашої потреби, але це полегшить тиск на платників податків

- заявила нардеп.

Нагадаємо

За результатами зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду в Києві, було підтверджено виконання 5-ьох структурних маяків МВФ.

В цій чотирирічній програмі Бюджетний комітет за підтримки та активної участі усього парламенту успішно виконав 5 структурних маяків МВФ, які стосуються бюджетної політики та державного бюджету

- зазначила Підласа за результатами зустрічі.

Голова профільного комітету зазначила, що місія МВФ готується до чергового перегляду програми з Україною, оцінює економічну ситуацію.

Нагадаємо

Звіт Світового банку оцінює загальну вартість реконструкції та відновлення в Україні протягом наступних десяти років внаслідок повномасштабного вторгнення росії у 486 мільярдів доларів США.

В уряді планують реалізацію спільних, з німецькими інвесторами, проектів регіонального відновлення в Україні15.02.24, 12:10

Популярні

Новини по темі