orban-pro-perehovory-ukrainy-shchodo-vstupu-do-yes-my-ne-blokuiemo-protses

Орбан про переговори України щодо вступу до ЄС: ми не блокуємо процес

 • 29039 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував переговори про вступ України до ЄС, але заявив, що Будапешт не блокує цей процес і підтримує початок переговорів.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував переговори України щодо вступу до ЄС, які розпочинаються сьогодні у Люксембурзі, однак вказав, що Будапешт не блокує процес і підтримує початок переговорів, пише УНН з посиланням на tagesschau.

Деталі

"Угорщина не погоджується з цим процесом приєднання, але ми не блокуємо його і підтримуємо початок переговорів", - заявив Орбан медіа-групі Funke.

З його слів, переговори є "чисто політично мотивованим процесом". Це не питання "так" чи "ні" членству в ЄС. "Але спочатку нам потрібно буде вивчити, які будуть наслідки, якщо ми приймемо до своїх лав країну, яка перебуває у стані війни, чиї кордони на практиці нечіткі", - сказав Орбан, чия країна перейме головування у Раді ЄС 1 липня.

"Україна повертається до Європи": Зеленський привітав рішення ЄС про переговорну рамку, очікує старту перемовин 25 червня21.06.24, 14:42

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 25 червня: долар знову відновив ріст

 • 23087 переглядiв

У Харкові повідомили про чутні вибухи

 • 25216 переглядiв

Затримано мера Мукачева Балогу: викрили на корупції

 • 11914 переглядiв