orban-oholosyv-pro-plan-stvorennia-prorosiiskoi-myrnoi-koalitsii-v-yevropeiskomu-parlamenti

Орбан оголосив про план створення проросійської "мирної коаліції" в Європейському парламенті

 • 32409 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про плани створити проросійську "коаліцію миру" в майбутньому Європейському парламенті, метою якої буде підтримка переговорів між Україною і Росією замість конфронтації з Росією.

У суботу, 1 червня, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на "марші миру" заявив про свій намір щодо створення проросійської "коаліції миру" в майбутньому складі Європарламенту. Вибори до нього відбудуться вже за тиждень. Про це повідомляє Euronews, передає УНН.

Деталі

Орбан зазначає, що на цих загальноєвропейських виборах між собою змагатимуться два протилежних політичних табори – ті, хто готові воювати з Росією, й ті, хто зацікавлені у мирі з нею. Він та його однодумці представляють другий табір.

Очільник уряду Угорщини зазначив, що при цьому зараз у керівних органах ЄС переважають готові до війни з РФ.

Орбан також наголосив, що після перемоги проросійських сил у Брюсселі там буде створено "коаліцію миру", яку нібито готовий буде підтримати Дональд Трамп в разі свого обрання на посаду президента США.

Прем'єр Угорщини сказав, що для "коаліцію миру" треба буде зайнятися перемовинами України й Росії, оскільки, як заявив Орбан, "перемогти Росію неможливо".

Орбан затримує фінансування озброєнь для України із заморожених російських активів - FT25.05.24, 11:19

Популярні

Новини по темі

Упродовж дня армія РФ обстріляла 10 громад Сумщини

 • 28187 переглядiв