novi-zatrimannya-krimskikh-tatar-ombudsmen-zayaviv-scho-okupanti-namagayutsya-pridushiti-sprotiv-zhiteliv-krimu

Нові затримання кримських татар: омбудсмен заявив, що окупанти намагаються придушити спротив жителів Криму

 • 939305 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Затриманням двох кримських татар в окупованому Криму російські загарбники намагаються залякати і придушити український спротив жителів ТОТ півострова. Про це повідомив Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, предає УНН.

Цитата

«Російські силовики зі зброєю та в масках сьогодні вранці перелізли через паркан і увірвалися до помешкання кримських татар у селі Ярке Поле Кіровського району і затримали двох рідних братів – Джафера та Аліма Алюстаєвих», - написав Лубінець у Telegram.

За його словами, причини обшуків окупанти не назвали. Вони вилучили телефони, протоколи обшуків родичам не залишили. Обох чоловіків забрали в «управління ФСБ» у Сімферополі.

«Таким чином рф активізувала репресивну політику стосовно представників корінного народу Криму – кримських татар. У такий спосіб окупанти намагаються залякати і придушити український спротив жителів ТОТ півострова», - повідомив Лубінець.

Він наголосив, що незаконні затримання цивільних на окупованій території є злочином проти людяності для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

«Закликаю міжнародну спільноту рішуче засудити такі протиправні дії, посилити тиск на росію, задля припинення нею грубих порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму та негайного і безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України», - написав Лубінець.

Доповнення

За даними активістів, з початку 2023 року в окупованому росією Криму силовики затримали 49 представників кримсько-татарського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катування у СІЗО: у Криму знущаються з кримськотатарських політв'язнів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Блінкен оголосить про новий пакет допомоги Україні в середу

     • 972320 переглядiв

    Трьох військовополонених вивезли з Угорщини в Україну – МЗС

     • 1162924 переглядiв

    В Харкові почалась третя хвиля повернення містян - Терехов    

     • 2124103 переглядiв