notarius-z-kyieva-orhanizuvala-skhemu-pryvlasnennia-spadshchyny-pomerlykh-na-ponad-milion-hryven

Нотаріус з Києва організувала схему привласнення спадщини померлих на понад мільйон гривень

 • 12466 переглядiв

У Києві правоохоронці викрили злочинну групу на чолі з приватним нотаріусом, які привласнили кошти з рахунків померлих громадян на понад мільйон гривень. Про це УНН повідомляє із посиланням на поліцію Києва

Деталі 

Спільники підробляли свідоцтва про право на спадщину й таким чином встигли заволодіти коштами двох законних спадкоємиць.

Організаторкою схеми виявилась 42-річна приватний нотаріус, у якої було ще троє спільників – двоє чоловіків та жінка віком від 40 до 43 років.

Так, у 2022 році до приватного нотаріуса звернулась 30-річна киянка для оформлення спадщини, яка залишилася після смерті батька. На підставі отриманого звернення зловмисниця звернулась з офіційним запитом до банку та з’ясувала, що на рахунку померлого зберігається близько 860 тисяч гривень, якими вирішила заволодіти. Фігурантка надала спадкоємиці підроблену відповідь від банківської установи, у якій була зазначена інша сума - 112 гривень, та надалі разом зі спільниками підробили свідоцтво про право на спадщину за заповітом на одного з учасників схеми й таким чином заволоділи грошима.

У 2023 році, за аналогічною схемою фігуранти заволоділи грошима іншої спадкоємиці, привласнивши близько 183 тисяч гривень з рахунку її померлого сина.

Всім затриманим повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства, їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Не брав, а давав: посадовцю ТЦК повідомили про підозру у наданні 2 тис. доларів хабаря колезі26.10.24, 17:20

Тетяна Краєвська

Київ

Популярні

Новини по темі

Легендарний польський завод тракторів Ursus продали українцю

 • 13867 переглядiв

У Бердянську підірвали залізничний міст - Андрющенко

 • 13509 переглядiв

З початку року на Одещині 94 дитини знайшли свою сім'ю - Кіпер

 • 12038 переглядiв