netaniahu-rozpuskaie-voiennyi-kabinet

Прем'єр Ізраїлю Нетаньягу розпускає воєнний кабінет

 • 14192 переглядiв

Військовий кабінет, створений для управління кампаніями проти ХАМАС і Хезболли, був офіційно розпущений прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу учора ввечері повідомив кабінету з безпеки, що воєнний кабінет, створений 11 жовтня для управління кампаніями проти ХАМАС та "Хезболли", був офіційно розпущений, повідомили The Times of Israel у офісу прем'єр-міністра, пише УНН.

Деталі

Створення воєнного кабінету, як вказано, було основною вимогою голови партії "Національна єдність" Бенні Ганца для приєднання до коаліції.

Ганц, один із трьох членів кабінету, як зазначається, вийшов з коаліції минулого тижня, взявши з собою Гаді Айзенката, одного з трьох спостерігачів від воєнного кабінету.

Тепер, коли уряду єдності більше немає, воєнний кабінет, який виник у межах цієї угоди, більше не є актуальним, пояснив представник офісу прем'єр-міністра.

Розпуск, як вказано, був очікуваний, оскільки крайній правий міністр національної безпеки Ітамар Бен Гвір лобіював включення до переговорів.

Нетаньягу та міністр оборони країни Йоав Галант, як повідомляється, проведуть невеликі спеціальні консультації з іншими відповідними чиновниками для ухвалення ключових рішень щодо війни, одночасно домагаючись остаточного схвалення з боку ширшого кабінету з безпеки.

За даними Ynet, Бен Гвір також не братиме участі у цих консультаціях.

Ізраїль продовжує наступ на Рафах, тоді як дипломатичні зусилля поки що дають збій13.06.24, 17:22

Популярні

Новини по темі

Прем'єр Ізраїлю Нетаньягу розпускає воєнний кабінет

 • 14192 переглядiв

На Миколаївщині "приліт" у Вознесенському районі - ОВА

 • 21873 переглядiв