neprystupnosti-baidena-na-samiti-myru-putin-aploduvatyme-stoiachy-zelenskyi

Відсутності Байдена на Саміті миру путін аплодуватиме стоячи - Зеленський

 • 70766 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський вважає, що якщо президент США Джо Байден не приїде на Глобальний саміт миру, який пройде у Швейцарії за кілька тижнів, то російський диктатор володимир путін аплодуватиме цьому стоячи. Про це Зеленський заявив під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо, передає УНН.

Деталі

Як зазначив Зеленський, наразі кілька представників Африканського континенту ще не надали згоду на участь у Глобальному саміті миру, але Україна очікує від них підтвердження та вже є позитивні сигнали.

Я би дуже хотів, щоб особисто був присутній президент Байден. І я знаю, що Америка підтримує Саміт, але ми з вами не знаємо на якому рівні. Я вважаю, що це не дуже сильне рішення, при всій повазі до кожної людини у Сполучених Штатах Америки. (...) Буде Саміт миру, який організовує весь світ, а потім також буде щось, що спробує зробити росія. Я вважаю, що президент Байден потрібен Саміту миру, потрібен іншим лідерам, які дивляться на реакцію Сполучених Штатів Америки. Неприсутність його – це цьому тільки буде аплодувати путін, особисто аплодувати путін, при чому стоячи

 - сказав Зеленський.

Також він зазначив, що Україна очікує відповіді від Китаю та Бразилії щодо участі у Саміті миру.

Ми всім відкриті. Для нас кожна думка важлива. Я зараз вам сказав про великі держави за територією, або за впливом, але повірте, кожен голос дуже важливий. Ми вдячні всім тим, хто вже нас підтримав

- резюмував президент.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі вже 90 країн підтвердили свою участь у першому Глобальному саміті миру, який відбудеться в червні у Швейцарії.

Популярні

Новини по темі

На Львівщині через укус змії чоловік потрапив до лікарні

 • 26905 переглядiв