ukenru
nazk-sklala-80-protokoliv-za-porushennya-u-rozporyadzhenni-koshtami-politichnimi-partiyami

НАЗК склала 80 протоколів за порушення у розпорядженні коштами політичними партіями

 • 7209 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції склало 80 протоколів стосовно порушень отримання та використання коштів політичними партіями, зареєстрованими в Україні. Про це у Facebook повідомляє прес-служба НАЗК, передає УНН.

"НАЗК провело аналіз 274-х звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІІ квартал 2018 року. За результатами аналізу складено 80 протоколів за виявленими фактами адміністративних правопорушень. З них шість - щодо парламентських партій", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК викрило 55 посадовців на умисному неподанні декларацій

Як зазначили у НАЗК, 26 протоколів, які складено на керівників політичних партій, керівників юридичних осіб (внескодавців) та на фізичних осіб, вже направлено до судових органів. Серед них, зокрема, протоколи щодо "Об’єднання "Самопоміч" та партії "Опозиційний блок", щодо порушення встановленого порядку надання та отримання внесків.

Нагадаємо, Національне агентство із запобігання корупції  виявило ознаки кримінальних правопорушень – умисного неподання декларацій 13-ма посадовцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАЗК назвали 13 обгрунтованих висновків рекордом

Українські Національні Новини

Кримінал та НП