nastupnoho-roku-samit-nato-vidbudetsia-v-haazi

Наступного року саміт НАТО відбудеться в Гаазі

 • 14999 переглядiв

У червні 2025 року в Гаазі відбудеться саміт НАТО, в якому, як очікується, візьмуть участь близько 8500 осіб, в тому числі глави держав, міністри, делегації і журналісти.

У 2025 році саміт НАТО запланований на 24-26 червня відбудеться в Гаазі. Очікується, що у заході візьмуть участь близько 8 500 осіб. про це пише УНН з посиланням на заяву уряду Нідерландів.

Деталі

У відомстві відзначають, що країна вперше прийматиме саміт Альянсу. 

Мир і безпеку не можна сприймати як належне. У ці неспокійні часи, коли росія розпочала повномасштабну війну на європейському континенті, НАТО має важливе значення для нашої безпеки, свободи та цінностей. Організувавши саміт НАТО, Нідерланди можуть ще більше зміцнити свої позиції як надійного союзника

- заявив глава МЗС Нідердандів Ханке Брюїнс Слот.

В уряді очікують, що на саміт НАТО настпуного року прибуде близько 45 глав держав та урядів, 45 міністрів закордонних справ та 45 міністрів оборони та близько 6000 членів делегацій. Крім того, очікується, що 2000 журналістів приїдуть для висвітлення подій. Загалом у заході візьмуть участь близько 8 500 осіб.

Нейтральні країни повинні вступати в НАТО, якщо їм потрібен захист - міністр оборони Британії22.05.24, 16:02

Доповнення

Одночасно з самітом відбудеться Громадський форум НАТО: багатоденна публічна конференція (за запрошенням) на території саміту.

В уряді підкреслюють, що проведення саміту Альянсу стане однією з найбільших логістичних операцій у Нідерландах за останні десятиліття. До цього залучать велику кількість організацій. 

Це велика відповідальність і, перш за все, величезна честь, якою ми як місто і мешканці можемо пишатися. Як міжнародне місто миру та справедливості, Гаага є містом-господарем цього саміту

- заявив мер Гааги. 

Нагадаємо

Цьогоріч саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні, він запланований на 9-11 липня. Офіційні заходи саміту розпочнуться 10 липня вранці, а останні пресконференції відбудуться 11 липня у другій половині дня.

Популярні

Новини по темі

Наступного року саміт НАТО відбудеться в Гаазі

 • 14999 переглядiв

За останній рік кількість FPV-дронів зросла у чотири рази

 • 13465 переглядiв

Нацбанк вперше підняв офіційний курс долара вище 40 гривень

 • 11842 переглядiв