nastane-moment-koly-potribno-bude-hovoryty-z-rosiieiu-kuleba

Настане момент, коли потрібно буде говорити з росією - Кулеба

 • 90493 переглядiв

Україна розуміє, що настане момент, коли потрібно буде говорити з росією, але позиція України буде дуже чіткою - не дозволити росії говорити мовою ультиматумів. Про це заявив під час брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає УНН.

Деталі

Настане момент, коли потрібно буде говорити з росією. Але наша позиція дуже чітка: ми не дозволимо росії говорити мовою ультиматумів, як вона говорить зараз. Останній ультиматум путіна ніякого апетиту на саміті не викликав, тому що всі розуміють, що це було зроблено з однією простою метою - створити собі піар-хвилю напередодні саміту. У росії розуміли, що саміт буде великим, успішним, треба чимось перебивати. Використали "політичну ядерну зброю" в особі путіна. Довелося йому особисто намагатися збивати наш саміт. Йому це не вдалося, тому серйозного ставлення до його позицій немає

- сказав Кулеба.

Він зазначив, що у заявах путіна були дві фундаментальні помилки: перша – мова ультиматумів, а друга – немислима вимога, щоб суверенна держава залишила власні суверенні території.

В основі цього Саміту – формула миру. Вчора та сьогодні якісь альтернативні плани не розглядалися

– додав Кулеба.

Нагадаємо

Позиція України щодо повернення військовополонених ясна та чітка. Це обмін за формулою "всіх на всіх". Що стосується дітей і цивільних заручників, то вони мають бути повернуті без жодних умов згідно Женевської конвенції та норм міжнародного права. 

Популярні

Новини по темі

Трамп зробив скандальну заяву щодо Зеленського

 • 34037 переглядiв