nasa-zyasuvalo-sklad-pershogo-u-sviti-zrazka-koli-nebud-zibranogo-v-kosmosi-z-asteroyida

NASA з’ясувало склад першого у світі зразка, коли-небудь зібраного в космосі з астероїда

 • 745879 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Американське космічне агентство NASA показало перші зображення найбільшого зразка, коли-небудь зібраного в космосі з астероїда, а також перші аналізи його складу, на які з нетерпінням чекали вчені всього світу, передає УНН.

Деталі

Як з’ясувалося, астероїд Бенну містить воду та вуглець.

Початкові дослідження зразка астероїда Бенну віком 4,5 мільярда років, зібрані в космосі та доставлені на Землю НАСА, показують докази високого вмісту вуглецю та води, які разом можуть вказувати на те, що в камені можуть бути знайдені будівельні блоки життя на Землі.

Цитата

«Зразок OSIRIS-REx є найбільшим багатим на вуглець зразком астероїда, коли-небудь доставленим на Землю, і допоможе вченим досліджувати походження життя на нашій власній планеті для майбутніх поколінь», — сказав адміністратор NASA Білл Нельсон.

«Майже все, що ми робимо в NASA, прагне відповісти на питання про те, хто ми і звідки. Такі місії NASA, як OSIRIS-REx, покращать наше розуміння астероїдів, які можуть загрожувати Землі, і дадуть нам можливість зазирнути в те, що лежить за ними. Зразок повернувся на Землю, але попереду ще так багато науки – науки, якої ми ніколи раніше не бачили».

Хоча для розуміння природи знайдених сполук вуглецю потрібна додаткова робота, початкове відкриття є хорошим передвісником для майбутніх аналізів зразка астероїда.

Секрети, що зберігаються в скелях і пилу астероїда, будуть вивчатися протягом наступних десятиліть, пропонуючи розуміння того, як утворилася наша Сонячна система, як матеріали-попередники життя могли бути посіяні на Землі та яких запобіжних заходів потрібно вжити, щоб уникнути зіткнень астероїдів з нашою рідною планетою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші у світі зразки з астероїда: в NASA розповіли, що з ними зробили

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    На Запоріжжі внаслідок ворожого обстрілу загинула жінка

     • 451400 переглядiв

    Рамштайн-16: у Міноборони розповіли, що отримає Україна

     • 639265 переглядiв

    У Херсоні лунають потужні вибухи

     • 759538 переглядiв

    12 жовтня: Всесвітній день зору, День економіста

     • 1001265 переглядiв