ukenru
nasa-vibrala-kompaniyu-z-ofisom-v-ukrayini-dlya-misyachnoyi-programi

NASA вибрала компанію з офісом в Україні для місячної програми

 • 11123 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. NASA вибрала 9 компаній, які будуть конкурувати за контракти на 2,6 мільярда доларів з розробки технологій для досягнення і вивчення Місяця. У цей список потрапила компанія Firefly Aerospace, яка належить вихідцю з України і має офіс в Дніпрі. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNBC.

Всього NASA вибрала 9 компаній, які будуть конкурувати за контракти на 2,6 мільярда доларів з розробки технологій для досягнення і вивчення Місяця: Lockheed Martin, Astrobotic, Firefly Aerospace, Masten Space Systems, Moon Express, Draper, Intuitive Machines, Deep Space Systems і Orbit Beyond. Агентство зкоротило список після отримання пропозицій від більш ніж 30 компаній, включаючи SpaceX, Blue Origin і Sierra Nevada Corp.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск пообіцяв главі NASA не вживати марихуану публічно

Активи компанії Firefly Aerospace у 2017 році були викуплені Максимом Поляковим, уродженцем України.

17 травня 2018 року компанія Firefly Aerospace відкрила в Дніпрі (Україна) науково-дослідний центр. Центр обладнаний найбільшим промисловим 3D-принтером в Україні, призначеним для високоякісного друку металом.

Як повідомляв УНН, американське космічне агентство National Aeronautics and Space Administration (NASA) опублікувало перші знімки зонда InSight lander, який недавно здійснив посадку на Марс.

Українські Національні Новини

Технології