naperedodni-ramshtainu-umierov-obhovoryv-z-ochilnykom-pentahonu-sytuatsiiu-na-kurshchyni-ta-donechchyni

Напередодні Рамштайну: Умєров обговорив з очільником Пентагону ситуацію на курщині та Донеччині

 • 16024 переглядiв

Міністр оборони України Умєров зустрівся з главою Пентагону Остіном перед засіданням "Рамштайн". Вони обговорили ситуацію на фронті, потреби ЗСУ, зокрема ППО, та зміцнення оборонного потенціалу України.

У п'ятницю, напередодні чергового засідання у форматі "Рамштайн" провів зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Посадовці обговорили потреби Сил оборони та ситуацію на фронті. Про це пише УНН з посиланням на заяву Умєрова у Facebook.

Деталі

Зранку перед черговим засіданням у форматі "Рамштайн" провів зустріч з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Обговорили ситуацію на фронті. Курськ. Покровськ. Поточна ситуація, наші плани, потреби

- розповів Умєров. 

За його словами, під час розмови акцент зробили на ППО - критично важливий компонент оборони України, особливо в контексті захисту цивільного населення та інфраструктури від російських повітряних терористичних атак.

США та Україна із європейськими компаніями працюють над заміною С-300 і ракет Р-27 - Остін06.09.24, 13:52

Окремо зупинилися на зміцненні оборонного потенціалу України.

Українська оборонна індустрія має спроможності, потенціал. Працюємо над тим, щоб спільно з нашими найближчими союзниками виробляти більше зброї в Україні  

- переконаний міністр. 

Доповнення

Окрім того, Умєров подякував очільнику Пентагона за анонсований новий пакет військової допомоги у розмірі 250 мільйонів доларів. Він підкреслив, що для України  важлива підтримка США у боротьбі з російськими окупантами. 

Нагадаємо

Міністр оборони США Ллойд Остін на засіданні "Рамштайн" у Німеччині заявив, що США надали Україні понад 200 млн доларів для закупівлі компонентів виробництва БПЛА та систем радіоелектронної боротьби.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На оборону йде до 60% видатків держбюджету - Шмигаль

     • 16059 переглядiв