ukenru
na-ukrayinu-nasuvayutsya-morozi-yak-zakhistitis-vid-pereokholodzhennya

На Україну насуваються морози: як захиститись від переохолодження

 • 28331 переглядiв

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Для того, щоб захистити шкіру під час перебування на морозі, слід завчасно нанести захисний крем чи олію, а от зігріватися за допомогою гарячого чаю ні в якому разі не можна. Таку думку висловила лікар-педіатр Анна Кузєва в коментарі кореспонденту УНН.

"Чутливу шкіру дітей і дорослих слід змащувати спеціальним захисним кремом – можна замінити вазеліном, воском, парафіновим желе, мінеральну олію. Але наносити на шкіру їх слід за годину до виходу на вулицю", - зазначила медик.

За її словами, в одязі слід надати перевагу натуральним тканинам і багатошаровості – наприклад, під светр одягнути ще бавовняну футболку, майку, кофтину.

При цьому вона додала, що зігріватися гарячим чаєм чи іншими подібними напоями під час тривалих прогулянок на морозі не слід – навпаки, такий вид зігрівання спричинить "стрес" для організму, оскільки призводить до розширення судин, тоді як на морозі судини звужуються.

Нагадаємо, на зміну опадам в Україні в останні дні осені прийде суха, але морозна погода. З 28 по 30 листопада країна буде перебувати в полі підвищеного тиску, в антициклоні, очікується мінлива хмарність і без опадів по всій території України, що супроводжуватиметься суттєвим зниженням температури.

Медики порадили, виходячи з дому, берегтися від холодової алергії, як мінімум, змащуючи відкриті ділянки обличчя живильним кремом, а ще потурбуйтесь про чистоту у оселі, щоб попередити контакт із кліщами побутового пилу, алергія на які – часте явище серед чутливих осіб.

Українські Національні Новини

Здоров'я