na-nastupnomu-tyzhni-sytuatsiia-z-elektropostachanniam-mozhe-buty-diisno-znachno-lehshoiu-ukrenerho

На наступному тижні ситуація з електропостачанням може бути дійсно значно легшою – Укренерго

 • 20053 переглядiв

Протягом року можливі періодичні відключення електроенергії через дефіцит, але ситуація може покращитися зі зміною погоди. Про це розповів Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону, передає УНН.

Протягом тривалого періоду часу — весною, літом та зимою — у нас будуть періоди дефіциту електроенергії, коли доведеться вдаватися до відключення споживачів. Це не відбуватиметься щодня. Наприклад, ситуація наступного тижня може значно покращитися порівняно з цим тижнем, що буде пов'язано зі зміною погодних умов. Проте, час від часу нам, як операторам енергосистеми, доведеться використовувати відключення споживачів як останній інструмент для збалансування системи.

- каже голова НЕК "Укренерго".

Кудрицький зазначив, що для уникнення ризиків відключення енергопостачання необхідно:

  • по-перше, відновити роботу пошкоджених електростанцій, що може зайняти час від тижнів до років;
  • по-друге, потрібен час для розробки та впровадження нової, децентралізованої генерації, яка буде більш надійною та стійкою до атак.

Нагадаємо

Обмеження електроенергії в Україні, що почалися день тому, можуть діяти до серпня через різні фактори, з поліпшенням у серпні-вересні, повідомив радник прем'єр-міністра України і член наглядової ради "Укренерго".

Популярні

Новини по темі