na-kipri-do-yevroparlamentu-obraly-blohera-yakyi-nichoho-ne-znaie-pro-polityku

На Кіпрі до Європарламенту обрали блогера, який "нічого не знає про політику"

 • 18584 переглядiв

Блогер Фідіас Панайоту несподівано отримав одне з шести місць від Кіпру в Європейському парламенті. Сам блогер зізнається, що нічого не знає про політику і жодного разу в житті не голосував на виборах.

На Кіпрі одне з шести місць у Європарламенті, на які претендує острівна країна, отримав блогер Фідіас Панайоту. Про це пише УНН з посиланням на Cyprus Mail.

Деталі

Панайоту несподівано прийшов третім після традиційних політичних партій, за нього проголосував майже кожен п’ятий виборець, що взяв участь у голосуванні.

Сам блогер здивувався своїй перемозі і розповів, що навіть не очікував бути обраним до Європарламенту. Він також заявив, що це може відкрити двері для "нового типу демократії", яка є більш прямою і яка "дає більше влади людям".

Президент Єврокомісії прагне до "проєвропейської та проукраїнської" більшості в парламенті ЄС10.06.24, 06:27

Сьогоднішні результати, шановні політичні партійці, слід сприймати як тривожний дзвіночок, який дзвонить, щоб вам модернізуватися. Залиште свої конфлікти між собою і пам’ятайте, що ви служите людям , а не своїм особистим чи партійним політичним інтересам

- заявив Панайоту.

Доповнення

Видання Politico пише, що свою кандидатуру до Європарламенту хлопець подав у квітні. Сам він заявив, що його мета – не бути обраним, а мотивувати молодь займатися політикою. 

Також оголошуючи про свою кандидатуру у січні блогер відзначив, що не має жодного уявлення про політику чи Європейський Союз, але стверджував, що готовий вчитися.

Я ніколи в житті не голосував, і одного разу вночі я сказав собі, що якщо я ніколи не буду голосувати і ніколи не буду цікавитися, ті ж самі ботаніки завжди будуть при владі, і я сказав: "Досить!"

- пояснив своє рішення балотуватись до Європарламенту. 

Нагадаємо

Президент Емманюель Макрон анонсував нові вибори у Франції після проведення виборів в Європарламент, на яких його партія зазнала принизливої ​​поразки від ультраправих.

Популярні

Новини по темі

102-річна жінка постраждала через ворожий удар по Херсону

 • 20622 переглядiв

В Криму знову пролунали вибухи - ЗМІ

 • 19532 переглядiв