ukenru
na-donechchini-dosi-perebuvaye-blizko-350-tisyach-tsivilnogo-naselennya

На Донеччині досі перебуває близько 350 тисяч цивільного населення

 • 122723 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. На території Донецької області досі перебуває близько 350 тисяч цивільного населення. Водночас, від початку повномасштабного вторгнення з регіону евакуйовано понад 1 млн 300 тисяч громадян. Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, передає УНН.

Цитата

“З початку війни з території Донецької області було евакуйовано понад 1 мільйон 300 тисяч громадян. За даними обласної військової адміністрації, на території області знаходиться близько 350 тисяч населення. З них 50 тисяч – діти. З початку війні постійно курсують евакуаційні поїзди, які щодня вивозять людей до безпечних міст”, – зазначив він.

Деталі

Через те, що мирне населення продовжує гинути, Кабінетом міністрів України 2 серпня ухвалено рішення про обов’язкову евакуацію населення області. 

І за останні 6 днів евакуйовано понад 3 тисячі громадян. З них майже 600 дітей, 1 400 жінок. Тимошенко додав, що кожна родина прямує в конкретний заклад для подальшого розміщення. Зараз основний напрямок евакуації – це Кіровоградщина.

Доповнення

Кабінет міністрів України створив координаційний штаб з евакуації жителів Донецької області. Його очолила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Українські Національні Новини

Суспільство