na-cherkashchyni-sudytymut-sviashchenyka-yakyi-poshyryv-komunistychnu-symvoliku-ta-vypravdovuvav-rosiisku-ahresiiu

На Черкащині судитимуть священика, який поширив комуністичну символіку та виправдовував російську агресію

 • 7852 переглядiв

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за фактом поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму та виправдовування збройної агресії рф проти України щодо священика з міста Корсунь-Шевченківський. Про це УНН пише з посиланням на Черкаську обласну прокуратуру.

Деталі

За даними слідства, 51-річний настоятель Свято-Троїцької парафії Черкаської єпархії української православної церкви, маючи проросійські погляди, використовуючи власний акаунт у забороненій соцмережі "однокласники", поширив символіку комуністичного тоталітарного режиму та зображення націонал-соціалістичної (нацистської) символіки.

Окрім того, обвинувачений розповсюджував відеоролики у яких виправдовував, визнавав правомірною, збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році.

У разі доведення вини чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років, з конфіскацією майна або без такої.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо

На Вінниччині священнику УПЦ (МП) повідомили про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф проти України. Він поширював проросійську пропаганду через Telegram, використовуючи російські джерела інформації.

Щодо понад 100 священнослужителів УПЦ (МП) відкрито справи, 26 отримали вироки - СБУ20.08.24, 18:06

Популярні

Новини по темі