ukenru
mvf-svitoviy-borg-stanovit-ponad-86-tis-dolariv-ssha-na-lyudinu

МВФ: світовий борг становить понад 86 тис доларів США на людину

 • 12998 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Міжнародний валютний фонд (МВФ) встановив, що світовий борг досяг рекордно високого рівня у 184 трлн. доларів США. Про це йдеться в останньому оновленні бази даних МВФ, передає УНН з посиланням на Dawn.

Дані МВФ показують, що в середньому світовий борг в даний час перевищує 86 тис. доларів США на людину, що більш ніж в два з половиною рази перевищує середній дохід на душу населення. Оновлена цифра світового боргу дорівнює 225% світового ВВП у 2017 році.

«На частку трьох найбільших позичальників в світі (США, Китаю і Японії) припадає більше половини світового боргу, що перевищує їх частку в світовому виробництві», - йдеться в повідомленні МВФ.

Набір даних включає загальний валовий борг (приватного і державного) нефінансового сектора для незбалансованої групи з 190 країн з розвиненою економікою, країн з ринковою економікою та країн з низьким рівнем доходу, починаючи з 1950 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НБУ розповіли, який борг має виплатити Україна

Як повідомляв УНН, Національний банк України очікує на отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду до 25 грудня 2018 року у розмірі від 1,4 до 1,9 млрд дол.

Українські Національні Новини

Економіка