ukenru
monastirskiy-povidomiv-koli-chekati-yediniy-reyestr-zbroyi

Монастирський повідомив, коли чекати єдиний реєстр зброї

 • 18116 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський поставив завдання, щоб в Україні не пізніше початку наступного року запрацював реєстр зброї. Про це він повідомив під час спільної наради керівників правоохоронних та інших державних органів, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Я поставив задачу, щоб до кінця цього року, максимум початку наступного року, в Україні запрацював реєстр зброї, повноцінний реєстр зброї, який, на жаль, не було створено за ці 33 роки Незалежності”, — сказав Монастирський.

Міністр звернувся до колег щодо можливості до кінця року хоча б в першому читанні проголосувати закон про обіг зброї.

“Також звертаюсь до колег, щоб ми могли до кінця року хоча б в першому читанні проголосувати закон про обіг зброї й далі рухатися до питання його прийняття у другому читанні”, — додав Монастирський.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко своєю чергою додав, що попри те, що цього року було обліковано на 24% менше кримінальних проваджень про незаконний обіг зброї, але водночас з обороту було вилучено на 500 одиниць вогнепальної зброї більше.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ України має намір до кінця року створити єдиний реєстр зброї.

Додамо, що Верховна Рада у березні провалила голосування в першому читанні проекту закону № 4335 “Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї”, який серед іншого передбачав легалізацію обігу короткоствольної вогнепальної зброї. Відхилено було також пов’язаний законопроект № 4336 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України для реалізації положень Закону України "Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї".

Українські Національні Новини

Політика