mizhnarodni-partnery-dopomozhut-kyivshchyni-z-budivnytstvom-ukryttiv-modernizatsiieiu-reabilitatsiinoho-tsentru-ta-proiektamy-z-enerhoefektyvnosti-rezultaty-ukraine-recovery-conference

Міжнародні партнери допоможуть Київщині з будівництвом укриттів, модернізацією реабілітаційного центру та проєктами з енергоефективності: результати Ukraine Recovery Conference

 • 30610 переглядiв

Міжнародні партнери допоможуть з будівництвом житла та укриттів, модернізацією реабілітаційного обласного центру та реалізацією проєктів з енергоефективності в Київській області, про що було домовлено під час конференції з відновлення України в Берліні.

Міжнародні партнери допоможуть реалізувати в Київській області низку нових проєктів з відновлення та енергоефективності. Про це домовилась Київська обласна державна адміністрація  під час  Ukraine Recovery Conference у Берліні, повідомив голова КОДА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН

Два дні працював в Берліні на полях Ukraine Recovery Conference. Майже три десятки зустрічей за цей час, ефективні перемовини і маємо конкретні домовленості, які будуть реалізовані на Київщині вже найближчим часом

- написав Кравченко. 

Зокрема, з міжнародними партнерами та компаніями обговорили проєкти, які вже почали реалізовуватися після успішних домовленостей:  

  • Бельгійська агенція міжнародного співробітництва Enabel допоможе з облаштуванням укриттів у низці шкіл області та реконструкцією освітніх закладів. На цей проєкт Enabel виділяє понад 8,6 млн євро. 
  • Також отримано згоду від Enabel на фінансування другого етапу модернізації Київського обласного центру реабілітаційної медицини. 
  • Компанія CRH побудує найближчим часом на Київщині три будинки для родин, які втратили житло внаслідок бойових дій, після чого продовжить проект відбудови для нових родин.  
  • GE Verona – в рамках підписаного на конференції меморандуму між компанією та міністерством енергетики України Київщину планують обрати першим регіоном для реалізації пілотного проєкту стосовно когенерації, зокрема в Броварській громаді, на 15 мегават потужності.
  • Компанії BSW Solar, Goduni вивчають можливість постачання сонячних панелей і встановлення когенераційних установок та використання інших ресурсів для збільшення генерації енергії, на кшталт біовідходів для біогазових установок.
  • International Climate Adaptation Research Institute планує побудувати на Київщині низку зупинок громадського транспорту із сонячними панелями. Перший етап передбачає облаштування 5 зупинок в Ірпені, Броварах, Боярці, Білій Церкві.
  • Європейський інвестиційний банк – домовилися, що зважаючи на успішний спільний попередній досвід, проєктні заявки Київщини в рамках нової програми з відбудови Recovery III, зокрема на розроблення проєктно-кошторисної документації та відбудови житла, прийматимуться до фінансування в першу чергу.

Невідомі розсилають фейкові листи від імені начальника Київської ОВА про нібито збір коштів на допомогу військовим12.06.24, 13:12 • [views_20350]

Також, за словами Кравченка, команда КОДА провела робочі зустрічі з японськими партнерами, зокрема із представниками Японського агентства міжнародного розвитку JICA, муніципалітету Кобе та Банку Японії з міжнародного співробітництва щодо реалізації спільних проєктів встановлення когенераційних установок та джерел виробництва енергії. 

"Головне, що почули – повну підтримку від лідерів урядів, представників міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства на шляху до перемоги та допомогу у відновленні. Вдячний Президенту та Уряду, які приділяють постійну увагу модернізації кожного регіону", – вказав Кравченко. 

Команда Київської ОДА презентувала проєкти, які є пріоритетами для відбудови Київщини та економічного розвитку регіону. 

Перший – проєкт децентралізації системи генерації, який передбачає встановлення когенераційних установок у майже 100 точках Київщини. Як вказав Кравченко, через постійні атаки росіян на енергетичну інфраструктуру необхідно  максимально пришвидшити енергонезалежність від систем централізованого тепло- та електропостачання.  

Другий – модернізація Київського обласного центру реабілітаційної медицини, який надаватиме послуги повного циклу і за новими стандартами.

Низка громад Київщини також мали можливість представити свої проєкти. Головне, що нас обʼєднує – Перемога та бажання відновлювати і змінювати країну для людей

- резюмував Кравченко. 

СБУ, ДБР та КНДІСЕ: Кравченко розповів про рівні перевірок фортифікацій на Київщині09.06.24, 10:50 • [views_100215]

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Аргентина приєдналася до формату "Рамштайн" - Остін

     • 54619 переглядiв

    Рамштайн-23: голова Пентагону відкрив засідання у Брюсселі

     • 110008 переглядiв

    На Тернопільщині блискавка вбила колишнього військового

     • 12116 переглядiв