minoborony-estoniia-nadast-ukraini-obladnannia-dlia-zmitsnennia-kiberprostoru

Міноборони: Естонія надасть Україні обладнання для зміцнення кіберпростору

 • 19227 переглядiв

Естонія посилить кібербезпеку України, надавши обладнання в рамках ІТ-коаліції.

Естонія посилить кібербезпеку України, надаючи обладнання в рамках ІТ-коаліції. Про це сказала керівниця департаменту кіберполітики Міністерства оборони Естонії Лаура Оолуп, під час зустрічі із заступницею міністра оборони України Катериною Черногоренко, пише УНН з посиланням на Міноборони.

Деталі

Заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко провела у Києві зустріч з  заступником командувача Кіберкомандування Сил оборони Естонії Міхкелем Тікком, та Лаурою Оолуп, керівницею департаменту кіберполітики і координаторкою ІТ коаліції від Міністерства оборони Естонії. Вони обговорили подальшу співпрацю в рамках коаліційних проєктів.

Естонія – стратегічний партнер для України, і я дякую за її співлідерство в ІТ коаліції. Завдяки спільній роботі ми значно посилюємо можливості наших кіберфахівців. Цінуємо нашу взаємодію та продовжуємо активну співпрацю

– подякувала Черногоренко.

Під час візиту естонська делегація мала ряд зустрічей з кіберекспертами Міністерства оборони України та Збройних сил. Партнери високо оцінили кваліфікацію українських фахівців і заявили про свою готовність продовжувати надавати експертну підтримку Україні у сфері кібербезпеки.

Рівень технологічної експертизи України вражаюче високий, особливо завдяки набутому досвіду в ході повномасштабної війни проти росії. Окрім кінетичних загроз, російська агресія охоплює також і кіберпростір. Ми готові колективно підтримати Україну необхідними засобами для отримання переваги на полі бою та обміну досвідом в межах нашого стратегічного партнерства

– заявила Лаура Оолуп, керівниця департаменту кіберполітики Міністерства оборони Естонії.

Нагадаємо

Міністерство оборони повідомило, що різні транспортні засоби, включаючи сільськогосподарську та будівельну техніку, можуть бути мобілізовані для військових цілей і будуть повернуті власникам протягом 30 днів після демобілізації.

Віцеканцлер Німеччини Габек заявив про недостатню підтримку України: закликає до більшої допомоги13.05.24, 16:47

Популярні

Новини по темі

У Повітряних силах повідомили про швидкісну ціль на Одещину

 • 41740 переглядiв

У ФРН застерігають про нові кібератаки з Китаю та росії

 • 22400 переглядiв